DARWIN plant een bos in zijn gebouw

Incubator Darwin hecht groot belang aan biodiversiteit en innovativiteit. Zeer bewust kozen ze dan ook voor de aanleg van een levend ecosysteem van gunstige organismen die zich voeden met de dode oppervlakten en materialen in het gebouw. Incubator Darin is dus graag gastvrij voor de natuur.

Gebouwen zijn vaak slokoppen als het over het innemen van plaats gaat. Zo drukken ze een negatieve stempel op de biodiversiteit in onze directe leefomgeving. Deze dode oppervlakken in het Darwin gebouw willen ze graag gebruiken om wat ruimte aan de natuur terug te geven. Incubator Darwin op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel koos na de opening voor het BioOrg principe en activeerde een ecosysteem van gunstige organismen.

In een eerste fase werden de centrale luchtgroepen en sanitairen behandeld, alsook kantoren en vergaderzalen. Nadien schakelde de schoonmaak om naar het gebruik van producten met dezelfde gunstige organismen. Het ecosysteem blijft zo overal aanwezig in het gebouw, zodat alle gebruikers en bezoekers kunnen genieten van een permanente zuivering van de binnenlucht voor iedereen.

Door de biomassa van dit ecosysteem te huisvesten, plant je eigenlijk een gezond bos in je gebouw (maar dan zonder de bomen). Het enige wat we daarvoor moesten doen, was de organismen in het ecosysteem hun werk laten doen. Zij gaan actief op zoek naar afvalstoffen (stofdeeltjes, voc’s, allergenen) die ze gebruiken als voedsel voor hun eigen groei.

Meer weten over dit BioOrg nieuws over incubator Darwin? Klik hier 
 

Organismen houden datacenter stofvrij

Organismen houden datacenter stofvrij
Om zo weinig mogelijk storingen in het dataverkeer te verzekeren, besteden datacenters uiterste zorg...
Bel ons voor meer info

Ikea Gent haalt ecosysteem van gunstige organismen in huis

Ikea Gent haalt ecosysteem van gunstige organismen in huis
Gebouwen drukken een negatieve stempel op onze biodiversiteit omdat ze veel plaats innemen.
Lees meer

DARWIN plant een bos in zijn gebouw

DARWIN plant een bos in zijn gebouw
Incubator Darwin hecht groot belang aan biodiversiteit en innovativiteit. Zeer bewust kozen ze dan o...
Lees meer